donderdag 15 september 2011

broomstich, starstich, lovestich enz.

Vorige week weer een bezoekje gebracht aan Echtstudio om wat spulletjes te kopen en daar zagen we weer wat leuke dingen. Sjaal met een broomstich, tasje met een starstich en ga zo maar door. Wij allebei een "bezemsteelnaald" gekocht en aan het uitproberen geweest.

sjaal met broomstich, weer uitgehaald werd erg dik!!


tas gemaakt door mijn buuffie met starstich


dit is de sjaal uiteindelijk geworden met de love stich



Ook heb ik in opdracht nog drie potjes gemaakt voor een cadeautje voor iemand. Blijf dit leuk vinden om te doen.

woensdag 7 september 2011

schilderij, granny squares tas en nogmaals zpagetti tas

Op printerest zag ik een leuk idee, een wit canvas schilderdoek met houten letters erop geplakt en wit geverfd. De prijs vond ik niet zo leuk dus ik dacht ik ga het zelf proberen. Rondgekeken naar houten letters in verschillende maten, maar die zijn ook niet echt goedkoop. Dus eerst maar een proefversie gemaakt.



Van wit karton alle letters uitgeknipt (pff wat een werk zeg, daar is misschien zo'n silhotuette machine wel heel handig voor). Alle letters neergelegd in een hartvorm en daarna plakken en verven maar, hier het
eindresultaat.




Bij echtstudio heb ik nog een pakket gekocht voor een granny squares tas, nu die heb ik ook afgemaakt, moet alleen nog leren hengsels kopen.
In het echt is de kleur meer deminblauw.


Van zpagetti nog een zwarte tas gemaakt omdat ik die niet meer had, heb nu een andere steek gebruikt dan de vorige keer, hierdoor wordt het wel dikker.


Ik had nog een klein beetje paarse zpagetti over dus hup even een theezakjes houdertje gemaakt of te wel een mandje.





zaterdag 3 september 2011

pfff workshop zpagetti haken gegeven

Gisterenavond was het zover, 9 gezellige meiden bij ons uit het dorp wilde ook wel een zpagetti-tas maken. Samen met mijn buurvrouw een mailtje gestuurd naar Kim en Tess van Echtstudio om onze bestelling door te geven. Afgelopen dinsdagavond opgehaald en gelijk even rondgekeken in de nieuwe studio. Ik word altijd zo hebberig van al die bolletjes, dus we hebben ook nog het één en ander voor eigen gebruik meegenomen.

Voordat de dames kwamen hebben we alles even neergezet en gezellig gemaakt. Eén van de meiden heeft een zomerhuisje waarin we de workshop mochten geven, daarin stond gelukkig een grote tafel waaraan we allemaal konden zitten.
Gaby (mijn buuffie) legt de spulletje klaar


alvast wat tashangers gemaakt voor de dames


Nu we hebben ze allemaal hard aan het werk gezet, er werd in vergelijking met andere avondjes weinig gegeten, gepraat of gedronken, ze waren allemaal hard aan het werk. Sommige wat sneller, andere die nog nooit gehaakt hadden wat langzamer maar allemaal met resultaat.








Het is wel een latertje geworden (1 uur) maar de meeste waren klaar, sommige moesten alleen het hengsel er nog aanzetten maar besloten dat toch maar thuis te doen omdat we allemaal toe waren aan ons bedje.



Al met al was het een gezellige avond en het volgende avondje staat al in de agenda's dan gaan we bloemetjes haken (wat makkelijker en dan hebben we ook tijd om even gezellig te borrelen en te praten). Afspraak is wel dat iedereen zijn tas mee neemt zodat we nog een groepsfoto kunnen maken.