dinsdag 9 november 2010

nieuwe tas

Zo eindelijk weer eens tijd gehad om wat te maken. Van mijn moeder had ik van de zomer een staal met stoffen van Eijffinger gehad. Ze liep over een braderie en zag staaltjes liggen en zo lief ze heeft het voor me meegenomen. De meeste stofjes waren echt voor de zomer maar deze stof kan ook voor nu. Zondag kwam ze langs en eindelijk kon ik iets laten zien van de stofjes die ze voor me heeft meegenomen. Ik heb voor de tweede keer piping in verwerkt (ik moet zeggen dat ik het makkelijk vind als de tas rondingen heeft dan zoals nu een rechthoek, misschien is hier ook wel een foefje voor om mooi de hoek om te gaan met piping??). Al met al vind ik de tas leuk geworden, hoewel ik het wel een breed model vind.

Als we bij de Ikea zijn moet ik altijd even in de bak met coupons kijken, dit stofje kon ik voor € 1,= niet laten liggen. Altijd leuk, hoewel mijn stapel stofjes wel steed groter wordt.

Nog een paar bloemen van organza gemaakt, de roze en witte zitten op een haarspeldje de grijze zit een speldje achter. Ik heb nog een tas waarop ik die kan spelden. Het hartje is van een oude sinterklaaszak gemaakt, gewoon om even uit te proberen.
Nu dan ga ik snel weer aan de slag want ik heb nog paarse nylon gekocht voor een tas en tricot voor een tuniek. (had een leuke tuniek gekocht en heb er een patroon van proberen na te tekenen, ben benieuwd of het wat wordt. Foto's volgen nog.


4 opmerkingen:

 1. Piping? Dat zegt me nou helemaal niets. Wat is dat?
  Je tas is erg leuk geworden en ook je stofje en je bloemen.
  Leuk dat je mee doet met mijn give-away!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Michaja,
  Kijk even naar deze link dan begrijp je misschien wat ik bedoel.
  http://www.ehow.com/videos-on_4525_sewing-piping.html
  of naar deze foto even geleend van eloleo http://eloleo.blogspot.com/2009/07/onbag-voor-katrien.html
  Bij mij op de foto zie je het niet zo goed, maar het zit verwerkt in de klep van de tas een soort opstaand randje??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het op het forum al gezegd, maar ik vind je tas echt prachtig!! en dat stofje heb ik ook!! Leuke winkel hè, Ikea, voor stofjes ;-) Voor de rest ook trouwens! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I enjoyed your blog and am now a follower! Stop by and visit sometime!

  BeantwoordenVerwijderen